Foto-expositie in De Ruimte, Geldrop (oude Postkantoor)

Het spiegelen van de werkelijkheid trof me het meest in de naoorlogse Italiaanse filmstroming Neorealisme (1943-1953). Het streven naar objectiviteit en de wens tot reflectie is een rode draad in mijn werk. Ik zoek altijd naar de kern.

poster okt-dec 15Fotografie is een van de meest invloedrijke manieren om gevoelens en opinies uit te drukken. De foto’s nodigen uit om over onszelf na te denken, over wat ‘leven’ eigenlijk inhoudt, of objectiviteit bestaat, over de vooroordelen die we vaak onbewust hebben bij het zien van iemand buiten de context van zijn eigen cultuur.

In september en oktober is fotowerk in Parijs (Atelier Neerlandais) en tijdens de Dutch Design Week bij boekhandel Van Piere fotowerk geexposeerd. Vanaf 1 november wordt zwart-wit straatfotografie geexposeerd in De Ruimte (het oude postkantoor) in Geldrop. De meeste foto’s die in de expositie in De Ruimte zijn gepubliceerd in het boek ‘absorbing life’.Het is een gezamenlijke expositie met vier andere kunstenaars (zie persbericht).

Man in TimeDe beelden laten de dagelijkse realiteit op straat en de kleine verhalen op allerlei locaties ter wereld zien. Ze geven een gezicht aan universele gevoelens zoals hoop, plezier, verdriet. Waar ter wereld we ook wonen – we zijn allemaal mens, en allemaal gelijk. Hoe belangrijk is het, om over culturen en verschillen heen met elkaar samen te leven in de wereld die steeds meer globaliseert.

De expositie ‘absorbing life’ is van 1 november t/m 6 december 2015 te zien in De Ruimte, hedendaagse en toegepaste kunst, Molenstraat 2, 5664 HV Geldrop.

Expositie ‘De Ruimte Kunst‘ is open op vrijdag/zaterdag/zondag van 14:00 tot 17:00